Blog

ŽENE SU “POLUDELE” ZA OVIM TRIKOVIMA: Evo kako da ispeglate veš i to BEZ PEGLE!

  |   Kako Da

Jedan od omraženijih kućnih poslova je peglanje. Međutim, postoje trikovi koji mogu da olakšaju i ovu “đavolju rabotu”. Evo kako da ispeglate veš i to bez pegle!

Peškir u službi pegle
Ovo je jako jednostavan i delotvoran trik koji možete isprobati gotovo uvek i svuda. Složite odeću na ravnu površinu i prislonite na nju vlažni peškir (može i papirnati, ako nemate drugi). Zatim povucite peškir preko zgužvanog dela, ostavite da se prosuši i spremni ste!

Fen za kosu
Ovo je daleko najjednostavnija metoda peglanja (osim, naravno, s peglom), a uključuje samo tri koraka:
1. Okačite komad koji želite da ispeglate na ofinger.
2. Odmaknite se pet centimetara.
3. Sušite fenom za kosu dok se nabori ne izravnaju.

Metoda tuša
Za ovu vam je metodu možda potrebno malo više vremena, ali zato iziskuje i minimalno truda. Vaša odeća se bukvalno pegla sama, dok se vi tuširate. Sve što trebate da uradite je da zatvoriti sve otvore u kupatilu, okačite odeću koju treba da ispeglate na vešalicu pored tuša i istuširate se toplom vodom. Para iz tuša će poravnati sve nabore na odeći, samo pazite da je ne skvasite vodom.

Poprskati vodom
Odlična zamena za peglu može biti i jedna obična bočica vode s raspršivačem. Okačite odeću na ofinger, odmaknite se oko 30 centimetara i poprskajte. Možete u vodu dodati i malo omekšivača za veš. Nabori će se izravnati, a kada se odeća malo posuši, spremni ste za izlazak.

Izvor:dnevno.rs