Blog

Napravite klizeću fioku

  |   Kako Da

Nikad nema dovoljno dodatnog prostora u stanu za ostavljanje raznih stvari i sitnica
DODATNOG prostora za skladištenje stvari nikada nema dosta, a postoji mnogo domišljatih načina da se rešimo “viška” stvari i kvalitetnije organizujemo prostor. Odlična ideja koju možete da primenite i u svom stanu, pogotovo ako imate komade nameštaja koji su odignuti od poda, jeste klizeća fioka na točkićima koju po potrebi možete jednostavno da gurnete ispod kauča, ormara ili kreveta.

Jednako lako možete da je izvučete kada vam zatrebate neki od predmeta koje ste na ovaj način sakrili od pogleda.

Ovakva fioka je odlično rešenje za ostavljanje cipela, a na primeru koji sledi iskorišćena je za ostavljanje dodatnog pokrivača, časopise, knjige i ostale sitnice.

Ovu skrivenu fioku lako možete sami da napravite. Potrebni su vam jedna pravougaona drvena daska, drvene letvice, ekser, čekić, lepak za drvo i četiri točkića.

Pre nego što započnete sa ovim projektom, izmerite koliko imate dostupnog prostora ispod kauča ili kreveta, kako biste bili sigurni da će vaša nova fioka stati bez ikakvih poteškoća. Papirom za brušenje pređite lagano po površini daske kako bi bila glatka i kako biste izbegli da vam se neki iver zabije u prste. Ekserima pričvrstite letvice sa strane na drvenu osnovu, a lepkom na donjoj strani pričvrstite točkiće, i to na sve četiri strane. Po želji ukrasite fioku. Stavite predmete u svoju novu fioku, jednostavno je gurnite pod kauč i – gotovi ste.

izvor:novosti.rs