Posetite „vojvođansku Veneciju“ (FOTO)

Posetite „vojvođansku Veneciju“ (FOTO)

0 55

Belu Crkvu mnogi nazivaju i “vojvođanska Venecija”, ne samo zbog mnogobrojnih jezera i reka koje je okružuju, već i zbog karnevala, najstarijeg u Srbiji

BELU Crkvu mnogi nazivaju i “vojvođanska Venecija”, ne samo zbog mnogobrojnih jezera i reka koje je okružuju, već i zbog karnevala, najstarijeg u Srbiji. Ovom manifestacijom varošica ulazi u turističku sezonu, a ove godine “Belocrkvanski karneval” traje od 18. do 24. juna. Opsežne pripreme privode se kraju, a karnevalsku nedelju obeležiće mnogobrojni sadržaji.

Belocrkvanski karneval” će svečano 18. juna otvoriti Darko Bogosavljević, predsednik opštine, a u programu će učestvovati “Belocrkvanske mažoretkinje”, višestruke šampionke države, gradski hor “Bela muzika” i tenor Nikola David.

Kadeti Svetoaleksejevskog korpusa iz Rusije održaće koncert u muzičkom paviljonu u gradskom parku u utorak 19. juna, a u sredu je koncert Gradskog hora “Bela musika”. U četvrtak nastupaju džez muzičari “Ivana Paunović kvartet” i ruski virtuoz na gitari Aleksej Slepak.

Na međunarodnom dečjem karnevalu 22. juna posetiocima će se predstaviti mnogobrojne karnevalske grupe, a biće izabrani mis klinceza i mister klinac.

U subotu 23. juna u internacionalnoj karnevalskoj povorci biće prikazano 15 alegorijskih kola, a kostime, maske i koreografije predstaviće karnevalske grupe iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Makedonije i prvi put gosti iz Crne Gore.

Očekuje se više od hiljadu učesnika, a na centralnoj bini nastupiće Marina Tadić. U petak i subotu biće održan i veliki rok maraton na karnevalskoj moto-žurki na obali gradskog jezera, za koju je prijavljeno 400 “bajkera”. Za ljubitelje drugačijeg zvuka biće organizovan parti “Najt moud”.

Izvor:novosti.rs