Smještaj s milion zvjezdica u Dolini mjeseca

Smještaj s milion zvjezdica u Dolini mjeseca

0 145

Za razliku od klasičnih beduinskih šatora u kojima vam prijete visoke temperature, dosadan pijesak i prašina te opasni škorpioni, ove kapsule zaštićene su od tih boljki.

Francuska kompanija BubbleTree na čelu s arhitektom Pijerom Stefaneom Dumasom u prekrasnoj jordanskoj pustinji Wadi Rum poznatoj i po imenu Dolina mjeseca osmislila je luksuzni kamp koji vam omogućava jedinstveni način uživanja u zapanjujućem krajoliku.

Na raspolaganju vam je boravak u providnim kapsulama iz kojih puca prekrasan pogled na okolinu i nebo s milion zvijezda. Za razliku od klasičnih beduinskih šatora u kojima vam prijete visoke temperature, dosadni pijesak i prašina te opasni škorpioni, ove kapsule zaštićene su od tih boljki.

Svaka je kapsula klimatizovana, ali i napravljena po ekološkim standardima u želji da se prirodni resursi iskoriste za maksimalno uživanje gostiju.

Wadi Rum nalazi se u južnom Jordanu u blizini granice sa Saudijskom Arabijom te je otprilike sat vremena udaljen od glavnog grada Petra. Najviša aočka mu je planina Jabal Um ad Dami koja se izdiže na 1854 metara.

Ovdje se izmjenjuju prekrasni pustinjski krajolici, uski klanci, litice i špilje. Povrh svega, na ovom su prostoru pronađeni arheološki ostaci koji dokazuju naseljenost ljudi u zadnjih 12.000 godina. Ne čudi stoga što je UNESCO stavio Wadi Rum na listu Svjetske baštine

(Nezavisne.com)