HIT KOJI JE OBELEŽIO DEVEDESETE Evo kako je nastala pesma “Oči boje...

HIT KOJI JE OBELEŽIO DEVEDESETE Evo kako je nastala pesma “Oči boje duge” i kome je posvećena

0 724

Pesma “Oči boje duge” obeležila je devedesete godine, a od Doktor Igija napravila zvezdu.

Igor Todorović poznatiji javnosti kao Doktor Igi i dalje snima pesme, a takođe drži časove skijanja, jer je inače instruktor ovog zimksog sporta. Publika i dan danas često traže da izvodi hit”Oči boje duge” koja ga je vinula u zvezde. Pre 28 godina je objavljena ova numera, a Igi je jednom prilikom otkrio kako je nastala pesma kao i kome je posvećena.

– Pesma je nastala slučajno. Naš kompozitor je u trolejbusu video neku devojku, svidela mu se i počeo je da zvižduće neku melodiju, došao je kući i majci rekao da ćuti da bi snimio to na kasetofonu. Posle je to prepakovao u kompjuteru. Tako je nastala ta melodija. Kad smo snimili to u studiju i ja i producent smo odmah osetili da će biti veliki hit, ali da će biti baš toliki mega hit i toliko vremena trajati, to niko nije mogao da pretpostavi – ispričao je Igor jednom prilikom.

On je dodao da nije obožavalac muzike koja je danas popularna.

– Ne dopada mi se ova sadašnja muzika, iskreno. Nemam ništa protiv ljudi koji rade to, ali ja to ne slušam. Ja volim stare balade iz devedesetih godina, volim muziku devedesetih, više stranu nego domaću. Volim ovaj neki moderan haus, ali veseliji, čim je nešto depresivno to mi ne odgovara – priznaje zvezda 90-ih.

izvor:alo.rs