Svadbene torte: 6 novih trendova kojim smo oduševljeni

Svadbene torte: 6 novih trendova kojim smo oduševljeni

0 285

Pre 10 godina su svadbene torte bile vrlo jednostavne.

Obično su bile sačinjene od nekoliko kilograma testa i bele glazure koja je ukrašavana labudovima. Sada to nisu samo deserti, već umetnička dela, a novi konditorski trendovi su jednostavno fascinantni.

Pogledajte nove trendove svadbenih torti koji su se pojavili u 2018. godini.

„Botaničke“ torte
„Botaničke“ torte

Naravno da su se i pre torte ukrašavale cvetovima, ali 2018. godine jestiva vegetacija zahteva više, a naročito motive biljaka jer je ekološki stil i dalje jedan od najpopularnijih trendova.

Takođe,  ove godine su vrlo popularne torte sa „kaktusima“. Izgledaju veoma impresivno i realno – sigurno se svi neće usuditi da ih probaju

Torte od „papira“
Torte od „papira“

Ovo je stvarno nešto novo. Ovaj desert izgleda veoma neobično i zanimljivo i može se napraviti kombinacijom glavnih nijansi sa venčanja.

Torta od „perja“
Torta od „perja“

Ova kulinarska dekoracija je izmišljena pre godinu dana. Od tada, ovaj dizajn je postao veoma popularan, a sada je čak postao jedan od svetskih trendova 2018. Inače, perje je napravljeno od čokolade!

Cvetna torta
Cvetna torta

Još jedan vrući slatki trend – kolači sa laticama od pravog cveća – naravno jestivog. Posebno je cool ovaj efekat, ako mešate latice različitih boja i nijansi, stvarajući ombre efekat.

Torta od palačinki
Torta od palačinki

O tortama koje su napravljene od palačinki, sigurno ste čuli ranije, ali 2018. – ovo je jedan od glavnih trendova. Zbog toga se testo i glazura mogu bezbedno zameniti sa nekoliko kilograma palačinki, uredno postavljenih, namazanih kremom i čokoladom, dopunjenim sirupima i džemom.

Palačinke mogu biti pečene u različitim bojama – mogu da odgovaraju boji proslave. U principu, odlična ideja!

Torta od izgužvanog papira
Torta od izgužvanog papira

Efekat izgužvanog papira je još jedan wow-trend koji će vas prijatno iznenaditi! Takav desert izgleda neverovatno nežno i prozračno – što vam više treba, za takvu proslavu kao što je venčanje!

Izvor:zenskimagazin.rs