TRAGIČNA SUDBINA SLAVNE GLUMICE: Ljubav mog života umrla mi je na rukama!

TRAGIČNA SUDBINA SLAVNE GLUMICE: Ljubav mog života umrla mi je na rukama!

0 771

Meril Strip (68) važi za jednu od najpoznatijih dama među glumačkim svetom.

Oskarovka i dobitnica brojnih nagrada nikada u životu nije imala dlake na jeziku.

Iako je dugo osmehom skrivala tugu koju sa sobom nosi, tek pre nekoliko godina odlučila je da progovori o patnjama koje je preživela.
Život je nije mazio. Dva puta je napadnuta, a jednom su je kriminalci toliko tukli, da se ona pravila da je mrtva kako bi prestali.

 

“Jednom sam napadnuta na ulicama Njujorka. Pravila sam se da sam mrtva kako bi prestali da me tuku. Bilo je to kao da gledam svoje telo da pada sa 20 metara visine”, ispričala je jednom prilikom.

 

 

FOTO: PROFIMEDIA

 
Međutim, možda najlepša, a ujedno i najtragičnija priča je o ljubavi njenog života, kolegi Džonu Kazaleu, u kojeg se zaljubila pre četiri decenije. Džon je od Meril bio stariji 14 godina i ljubav je buknula još od prvog momenta kada su se upoznali, 1976. godine.

 

“Nikada nisam nekog takvog upoznala. Bio je jedinstven, vrlo saosećajan i znatiželjan”, rekla je Meril kasnije o Džonu.
Iako su se mnogo voleli, par nije mogao da učini ništa kada se Džon 1977. godine razboleo. Po nalogu prijatelja otišao je kod lekara i odmah je ustanovljeno da boluje od karcinoma pluća. U tom momentu, Meril je sedela u ordinaciji i samo nemo posmatrala svoju ljubav, da bi se odjednom trgla i pitala: “Gde ćemo danas na večeru?”.

The real man behind character Fredo Corleone-Mr John Cazale died in his girlfriend’s arms, Meryl Streep, at the age of 42 right after filming The Deer Hunter. It is an incredible love story. http://people.com/movies/meryl-streeps-vigil-for-dying-boyfriend-and-marriage-to-don-gummer/ 

Ovo je bio početak njene borbe, koja je trajala sve do samog kraja kada je Džon preminuo.

 

Glumac je kada je saznao da boluje odmah otkazao sve projekte na kojima je igrao, a Meril je počela da radi punom parom i još više nego ranije.

 

“Moj voljeni je teško bolestan i s vremena na vreme je u bolnici, kao sad. Divno se brinu o njemu i ja dajem sve od sebe da ne smetam okolo kršeći ruke, ali konstantno brinem i konstantno se pretvaram da sam vedra, što me mentalno, fizički i emotivno iscrpljuje više nego bilo šta u mom životu”, poverila se Strip u pismu koje je poslala svom profesoru drame sa Jejla i u jedinom momentu kada je spomenula teške momente u zajedničkom životu.

 

Džon je početkom marta primljen u bolnicu, a 12. marta su lekari zvali Meril kako bi joj saopštili da je gotovo. Ona je držala svog voljenog u rukama i tako se ugasila jedna velika ljubav.

 

Meril se nakon ovog gubitka veoma teško oporavila i nakon toga se udala za američkog skupltora Dona Garnera, sa kojim živi i danas i imaju četvoro dece.

FOTO: PROFIMEDIA

izvor:Kurir.rs, Foto: Profimedia