U ČEMU JE TAJNA DUGOTRAJNOG BRAKA – 23 LJUBAVNA SAVETA

U ČEMU JE TAJNA DUGOTRAJNOG BRAKA – 23 LJUBAVNA SAVETA

0 301

Izgovoriti ono sudbonosno “Da” uvek je lakši deo, a sve ono što dolazi posle donosi brojna iskušenja. Bračna iskustva su različita, i nažalost ne završavaju sve ljubavne priče srećnim krajem. Ipak, to ne znači da taj obećani epilog – živeli su srećno do kraja života, nije i moguć. Potrebno je samo mnogo truda, ljubavi i razumevanja sa obe strane. A, šta to konkretno znači, saznajte u nastavku, gde vas čeka 23 ljubavna saveta koji vam otkrivaju u čemu je tajna dugotrajnog braka. 

1. Delite sve jedno sa drugim. A najviše od svega, to kako se osećate. Ne postoji način na koji ćete osetiti bliskost ukoliko ne komunicirate otvoreno o svojim osećanjima.

2. Šta god da se loše desi, upamtite: i to će proći. I verujte da je vaša ljubav dovoljna jaka da odoli svim izazovima.

3. Mazite se, ljubite i vodite ljubav sa vašim bračnim partnerom. Lako je izgubiti ovu naviku, kada ste stalno sa nekim, a ta nezainteresovanost vas može udaljiti,a da vi to i ne primetite. Stoga je intimnost važna, jer ona stvara povezanost među partnerima.

4. Da, deca mogu biti naporna, ali i ona će porasti. Vaša je zajednička roditeljska dužnost da vodite računa o njima, ali to ne znači da treba da zanemarite jedno drugo.

5. Napunite frižider njegovim omiljenim slatkišima. Ovo je sam primer sitnog znaka pažnje koji mnogo znači.

6. Izdvojite vremena za stvari koje vas ispunjuju, koje volite da radite i koje vam pune baterije. Kako biste bili uspešan par, neophodno je da oboje radite stvari koje volite kao pojedinci.

7. Razgovarajte. Uvek. Izbegavajte ćutanje – ono vam ne može doneti ništa dobro, već vas samo može dodatno udaljiti.

8. Ne plašite se kompromisa. Ovo zvuči mnogo strašnije nego što zapravo jeste, jer ta reč ne označava nešto čega se morate odreći, već nešto što možete dobiti čineći određene ustupke. Na primer – ukoliko je odlazak na večeru za vas bitan na skali od jedan do deset – pet, a njemu ostanak kod kuće na večeri – devet, onda prihvatite da ostanete kod kuće. smiley

9. Nikada nemojte olako shvatati svog partnera. Veza zahteva konstantan rad.

10. Budite spontani. Sa vremena na vreme promenite rutinu. Otputujte negde iznenada, idite na neplanirane zajedničke aktivnosti, poput časova slikanja ili nešto slično. Iznenadićete se svežinom i količinom pozitivne energije u vašoj vezi.

11. Budite dobri prema svom partneru! Ovo zapravo može biti mnogo teže nego što izgleda, ali pošto volite svog partnera to mu i pokažite i budite dobri prema njemu.

12. Budite strpljivi.

13. Proslavite uspehe.

14. Pronađite nove stvari, nove hobije koji će začiniti vašu svakodnevnicu.

15. Idite u noćne izlaske i provedite se! Ovo naročito važi za parove sa decom.

16. Napravite kućni budžet zajednički. Odličan je osećaj kada zajedno planirate stvari i način na koji zajednički dolazite do zaključaka.

17. Uvek verujte u partnera i pomognite mu da postane najbolja verzija sebe.

18. Zasmejavajte jedno drugo. Pokušajte da ne shvatate sve tako ozbiljno.

19. Imajte zajedničke prijatelje. Ali imajte i one samo za sebe, sa kojima provodite vreme bez supužnika.

20. Imajte vere i poverenja u svog partnera. 

21. Govorite mu “Volim te” što češće. smiley

22. Cenite to što imate, i shvatite da brakovi sa vremena na vreme mogu biti komplikovani. Ali ako se zaista volite, i tu ste jedno za drugo, nema toga što zajednički nećete moći savladati.

23. Uživajte u svakom momentu. Uživajte u sadašnjem trenutku.

Možete vi to same, ili bolje da ovog puta kažemo – možete vi to zajedno.

Izvor: http://mogujatosama.rs