POTPUNO PRIRODNI SERUM ZA RAST KOSE I FANTASTIČNE REZULTATE

POTPUNO PRIRODNI SERUM ZA RAST KOSE I FANTASTIČNE REZULTATE

0 445

Duga i zdrava kosa je definitivno jedan od zaštitnih znakova ženske privlačnosti. Ipak, imati dugu kosu nije nimalo jednostavan poduhvat, i koliko god se vi trudili – redovno išli kod frizera, koristili preporučene kozmetičke preparate i sl, nekako na kraju uvek završite sa ispucalim krajevima. Nije dovoljno samo pustiti kosu – ona mora biti i zdrava i negovana, kako biste zaista izgledali atraktivno. A, ono na šta možda do sad niste pomišljali jeste da vam u tome mogu pomoći i neki sasvim obični sastojci, koje vrlo verovatno već imate u svom domu.

U nastavku otkrivamo kako da napravite poptuno prirodni serum za rast kose i rezultate kojima ćete biti zadovoljni.

Serum koji ćemo vam predložiti kombinuje određena ulja – između ostalog i esencijalna, ali sa akcentom na ricinusovom ulju, koje je poznato po svom pozitivnom učinku kada je u pitanju stimulacija rasta kose; kao i određene biljke, sa takođe bitnom funkcijom u vezi sa bržim rastom kose.

 

Zatim, pomenimo i bundevino ulje kao važan sastojak, koje sadrži masne kiseline, vitamine B i nutrijente potrebne za rast kose. A, od esencijalnih ulja stavljamo akcenat na ulje od mente, koje stimuliše i podmlađuje folikule koji su zaslužni za rast zdrave dlake.

Svi sastojci su potpuno prirodni, što je važno, jer tako ne mogu imati nikave štetne posledice po kvalitet dlake, što je često slučaj sa određenim kozmetičkim preparatima koji su na hemijskoj osnovi.

Biće vam potrebno:

10 kapi ricinusovog ulja

10 kapi bundevinog ulja

10 kapi esencijalnog ulja od mente

3 supene kašike sušenog lista koprive

250 ml destilovane vode

2 kašike aloa vere

Priprema seruma je vrlo laka i brza. Stavite destilovanu vodu da proključa, pa u nju dodajte koprivu, sklonite sa šporeta, poklopite i ostavite do pola sata. Potom procedite vodu, pa u nju dodajte sve ostale sastojke – ricinusovo i bundevino ulje, esencijalno ulje od mente, kao i 2 kašike aloa vere, dobro sve promešajte i sipajte u praznu bočicu koja ima prskalicu.

Kako se koristi serum? Upotrebljavate ga na dnevnoj bazi, najbolje uveče pred spavanje, tako što ga prvo promućkate pa narpskate kožu glave – kakao bi delovao direktno na koren kose. Potom možete blago i promasirati teme, kako biste ubrzali cirkulaciju, što pospešuje stimulaciju folikula.

Serum je najbolje da čuvate u frižideru.

Izvor:mogujatosama.rs

SIMILAR ARTICLES