REŠITE SE ZANOKTICA PREKO NOĆI POTPUNO PRIRODNO – NEGA NOKTIJU

REŠITE SE ZANOKTICA PREKO NOĆI POTPUNO PRIRODNO – NEGA NOKTIJU

0 342

Pravilna nega noktiju podrazumeva i adekvatnu negu kože oko noktne ploče, tj. zanoktica, što predstavlja sastavni deo svakog dobrog manikir tretmana. Bilo da ga radite sami kod kuće, ili isključivo u kozmetičkom salonu, sigurni smo da se slažete sa nama da su uredni nokti neophodni ako govorimo o lepom i negovanom izgledu ruku. U tom pogledu, imamo za vas predlog jednog efikasnog tretmana kada je nega noktiju u pitanju, koji će vam pomoći da serešite zanoktica potpuno prirodno.

Detalji u nastavku.

 

 

Uzroci nastanka zanoktica mogu biti raznoliki – od nepravilnog manikira, izloženosti kože ruku hemikalijama, do grickanja noktiju, nedostatka vitamina itd. Osim ružnog izgleda, zanoktice umeju biti i neprijatne, pa i bolne, kao i podložne upalnim procesima, pa je neophodno da ih tretirate.

Naravno, redovna higijena ruku, mazanje kreme svaki put posle pranja sudova, tuširanja i sl, su postupci koji se podrazumevaju. Ipak, uvek je moguće i dodatno unaprediti negu, i to upravo pomoću maske koja je potpuno prirodna, od sastojaka koje sigurno već imate u svom domu.

Uzmite metalnu posudicu u kojoj ćete pomešati 1 supenu kašiku kokosovog ulja,supenu kašiku maslinovog ulja, sa isto toliko mleka za telo koje inače koristite, ali je bitno da bude hidrantno.

Sledeći korak jeste da pripremite svoje zanoktice. Prvo držite nokte potopljene u posudi sa vodom, što toplijom, ali ne i vrućom, barem 5 minuta, kako bi koža okola omekšala. Potom turpijom nežno pomerite zanoktice unazad ka korenu nokta.

Zatim uzmite upaljač, pa grejte dno metalne posudice, oko 30 sekundi, potom trake od gaze širine oko 1,5-2 cm dobo namočite u smesu, pa ih obmotajte oko zanoktica pout obloga. Na kraju navucite rukavice, i tako prespavajte.

Ujutru ćete primetiti da vam je koža savršeno zdrava i da su zanokrtice nestale.

Ovu masku za uklanjanje zanoktica možete primenjivati kad god želite, pa i preventivno, u sklopu redovne nege kože ruku.

izvor:http://mogujatosama.rs

SIMILAR ARTICLES