PRE I POSLE – RESTAURACIJA STAROG NAMEŠTAJA

PRE I POSLE – RESTAURACIJA STAROG NAMEŠTAJA

0 222

Mnogi od nas u svom vlasništvu imaju stare i pohabane komade nameštaje, a kako ih najbolje iskoristiti – pogledajte…

Većina nas baca ili ostavlja stari nameštaj iz nekog razloga, a kad je nešto pohabano, najčešće remeti uređenje enterijera. Ali postoji treća i verovatno najbolja opcija – transformacija. Naši stari komadi nameštaja se mogu restaurirati i zasijati sa malo truda.

Za vas smo danas pripremili deset redizajniranih komada nameštaja. Slobodno ukradite ideju koja vam se sviđa i dodajte sjaj svom starom nameštaju.

1. PRE – STARI STO

Previše kitnjastih detalja čini ovaj francuski sto kandidatom za veliki moderni preobražaj.

POSLE – MODERNO NOVO LICE

Jarka narandžasta boja nakon restauracije dovodi ovaj sto u moderno stanje, dok su srebrni detalji dodali sjaj.

2. PRE – STOLICA ZAGLAVLJENA U VREMENU

Sa zanimljivim oblikom, ali lošim tekstilom, potencijal ove stolice se krio iza svega toga.

POSLE – SVEŽA I MODERNA

Sveža boja naglašava ceo okvir stolice i daje joj moderan dodir. Sivo-bela tkanina zamenila je onu žutu i sada izgleda kao udobna i pozivajuća stolica. Kada birate tkaninu za ovakav projekat obratite pažnju na razmeru, ova stolica je visoka i može da podnese printove većih razmera.

3. PRE – KOMODA BEZ KARAKTERA

Sa velikim i modernim oblikom, ali dosadnom bojom, ova komoda je povlačila celu prostoriju dole sa sobom.

POSLE – PUNA KARAKTERA

Za početak, uklonili su fioke, a zatim i ofarbali komodu sa četiri sloja bele boje, sa kojom su akcentovali ovu komodu.  Za velike fioke odlučili su se da ofarbaju u bogatu braon. Za srednje fioke koristili su šablone i traku, i ofarbali ih u ove dve boje.

4. PRE – POHABANA STOLICA

Ova stara bakina stolica je jedina ostala iz svog seta. Imajući to u vidu, vlasnici su odlučili da je zadrže, ali ne u takvom stanju.

POSLE – SVETLA I VESELA

Crno-beli print na sedištu daje veliki preobražaj ovoj klasičnoj stolici, dok jarko crvena boja rama, naglašava obline i detalje stolice.

6. PRE – KLASIČNA STOLICA

Dosadna braon presvlaka nije se uklapala uz postojeći prelepi ram stolice.

POSLE – DVOSTRUKA DOZA STILA

Ne jedna, već dve tkanine osvežavaju ovaj set trpezarijskih stolica, kao i novi sloj bele boje. Koristeći izdržljivu kožu na sedištima osigurana je dugovečnost i lako čišćenje, dok postavljanje manje trajnije, ali zanimljive tkanine na poleđini dodaje nešto malo neočekivano, a ističe prelepi ram stolice.

7. PRE – DOSADNA KOMODA

Komoda je bila previše zapuštena i tradicionalna, ali malo boje čini čuda.

POSLE – SMELE NIJANSE

Citrus nijanse daju ovoj staroj komodi novi početak. Izabrane su svetle i jarke boje za svaku fioku i narandžastu u malo tamnijoj nijansi za kućište. Stara komoda nije imala ručke, pa su dodate porcelanske u beloj boji. Ovo je preobrazilo komodu u modernu sa smelim nijansama.

Izvor:mojenterijer.rs