HOTEL S PET MILIONA ZVEZDICA! Neobičan smeštaj za ljubitelje polarne svetlosti na...

HOTEL S PET MILIONA ZVEZDICA! Neobičan smeštaj za ljubitelje polarne svetlosti na Islandu

0 1070

Kompleks čine pet velikih providnih balona opremljenih kao prosečna spavaća soba, a gostima su na usluzi kupatilo i kuhinja u posebnoj zgradi

Hotel “Babl”, koji se nalazi na stotinak kilometara od Rejkjavika, glavnog grada Islanda, prevazišao je uobičajenu kategorizaciju sa dve, tri ili pet zvezdica. On ih ima pet miliona, a možda i više, jer gosti iz toplog kreveta mogu da gledaju i zvezdano nebo i da uživaju neobičnoj igri polarne svetlosti, zbog koje mnogi ovde i odsedaju.

Informer
Jedna noć u “Bablu” košta od 250 do 280 evra

Kompleks čini pet “soba” na naduvavanje u obliku iglua ili lopte, koje su napravljene od prozirne plastike. U svakom “apartmanu” nalazi se veliki krevet, lampa, noćni ormarić, a bez obzira na to što su zidovi prozirni, unutra je toplo zahvaljujući sistemu grejanja koji se može podešavati.

Informer

Vlasnik “Babla” Robert Robertson, koji godinama organizuje ture posmatranja aurore borealis, odlučio je pre godinu dana da otvori ovaj neobičan objekat i kaže da se nije pokajao.

250 evra košta prenoćište u ovom hotelu

 Klijenti su mi se često žalili da se smrzavaju i raspitivali su se znam li kakav topao hotel sa staklenim krovom odakle bi mogli da posmatraju polarnu svetlost. Tako sam dobio ideju za “Babl”. Gosti imaju savršen pogled na polarnu svetlost, a vodimo ih u razgledanje i drugih islandskih prirodnih lepota. Na usluzi su im i kupatilo i kuhinja u zgradi koja se nalazi u okviru kompleksa i tu po želji mogu nešto i da skuvaju – otkrio je Robertson.

Informer

Svaka soba-balon ima svoje ime: Una, Asta, Torun, Valdis i Marija, kako se inače zovu članovi njegove porodice.

Izvor: Informer