Zimsko venčanje: prednosti i mane

Zimsko venčanje: prednosti i mane

0 194

Venčanje zimi – savršen izbor za one koji ne vole duge redove u opštinama ili crkvi i koji ne mogu da podnesu toplotu u toku zabave.

U Rusiji je zima tradicionalno vreme sklapanja brakova i venčanja. Međutim, u ostalim zemljama se mladenci češće odlučuju za venčanje tokom proleća i jeseni.

Ukoliko planirate zimsko venčanje postoji nekoliko prednosti i mana. Jedan od nedostataka venčanja tokom zime je to što se bela haljina jednostavno može “sjediniti” sa belim pejzažima. Ali, ako želite da budete kraljica glavnog dana vašeg života dizajneri nude zimskim nevestama više prostora za improvizaciju sa bojom odeće. Možete odabrati haljine u boji šampanjca, krem, ružičastoj, pa čak i zlatno žutoj ili crvenoj. Tu su i luksuzni krzneni kaputi, rukavice iznad lakta, snežno bele čizme ukrašene brojnim kamenčićima koje su dostupne samo nevestama u zimskoj sezoni. Ali, nažalost, takođe ćete morati žrtvovati nešto: zaboravite na dekolte, otvorena ramena, kratke rukave i tanke svilene čarape.

Zbog hladnog zimskog vremena ne bi trebalo da otkažete fotografisanje. Naravno, zimi je dan kraći i nije potrebno fotografisati se u prirodi. Idite u restoran sa prekrasnim enterijerom ili istorijski muzej, a možete napraviti uspešne snimke u gradskom parku ili starom zamku, u dvorištu ili na klizalištu.

Meni takođe treba pažljivo odabrati. Leti biramo lagane obroke, povrće, lagano meze, voćne torte i šampanjac. Zimi možete odabrati toplo meso, peciva, palačinke, grickalice i votku, što će naročito prijati nakon opšte zabave i fotografisanja na svežem vazduhu. Pored toga, u zimskom periodu ne morate da brinete o hladnom piću, o tome da li će znoj uništiti vašu šminku, da li će se pokvariti torta… Da, i vatromet se u zimskom periodu odvija mnogo sigurnije.

Jednom rečju, zimsko venčanje je idealno za parove koji ne mogu sačekati da ozvaniče svoj odnos. Štaviše, previše je argumenata “za” i premalo razloga za odlaganje ovog dugo očekivanog događaja do leta!

Zimsko venčanje: prednosti i mane

Zimsko venčanje: prednosti i mane

Zimsko venčanje: prednosti i mane

izvor:zenskimagazin.rs