ZIVOTNI PROSTOR

0 99

Prilagođavanje izgleda eksterijera vašeg doma je jedan od načina da se stvori prostor koji odražava vašu ličnost.

Postoje mnoge jeftine ideje kojima možete da se pozabavite i koje će doneti visoki uticaj bez visoke cene.

Stvaranje moderne, lepe bašte i dvorišta ne mora da košta mnogo. U stvari, savremene bašte u časopisima danas je moguće napraviti zahvaljujući kreativnim dizajnerima koji koristi materijale i biljke koje je lako pronaći i koje su pre svega ekološke.

Budite kreativni i osmislite svoje jeftine ideje za uređenje
Budite kreativni i osmislite svoje jeftine ideje za uređenje

Prvo, razmotrite prostor koji imate i za šta ćete ga koristiti. Da li imate veliko dvorište i da li volite da provodite vreme u svom dvorištu? Odredite šta želite od svog dvorišta i koje funkcije biste voleli da imate. Mi smo okupili nekoliko jeftinih ideje koje će vam pomoći da kreirate dvorište u kojem ćete uživati.

Koristite geometrijske šare prilikom uređenja
Koristite geometrijske šare prilikom uređenja

Jedna od jeftinih ideja koja stvara veliki vizuelni uticaj je upotreba finišera i površinskog sloja. Ako imate neiskorišćeni prostor tla u vašem dvorištu ili golu zemlju koju želite da prikrijete, upotreba recikliranog materijala je odlično rešenje. Napravite mozaik po vašem izboru. Koristite mahovinu između šavova za veći kontrast. Kombinacija ova dva materijala je vrlo jeftina i izgleda vrlo efektno.

Još jedna odlična opcija za stvaranje mirisnog puta u vašem vrtu je upotreba biljaka, limuna ili majčine dušice u vašem mozaiku. Ove biljke polako rastu, zahtevaju minimalno održavanje, jestive su i oslobađaju lep miris. Ako treba da kreirate put kroz vaše dvorište, ovo je jedna od najboljih i najjeftnijih ideja.

Potražite reznice od prijatelja
Potražite reznice od prijatelja

Postoji mnogo vrsta cveće i biljaka koje rastu iz reznica. Pre nego što krenete u rasadnik da kupite biljke ili sadnice pitajte prijatelje da vam daju reznice iz njihovog vrta. Nekoliko prelepih vrsta cveća i biljaka doteraće izgled eksterijera vašeg doma.

Saksije u vašem vrtu
Saksije u vašem vrtu

Vi verovatno već imate saksije u kojima sadite cveće ili biljke. Ukoliko želite da osvežite svoje dvorište novim saksijama, umesto da kupujete nove iskoristite staru burad, gume, sanduke. Promenite svrhu različitim predmetima iz domaćinstva, starim stolicama, stolovima, zasadite cveće i dodajte dubinu i dimenziju u vašem vrtu. Na ovaj način ćete dati vizuelnu ključnu tačku vašoj bašti.

Još jedan jeftin ali savremeni način da ulepšate svoje dvorište jeste da obojite saksije u smelim bojama. Ako koristite saksije od terakote, potopite ih u vodu na sat vremena pre lakiranja bojom.

Višegodišnje biljke
Višegodišnje biljke

Višegodišnje biljke se vraćaju iz godine u godinu, dok jednogodišnje biljke žive samo jednu sezonu. Zaštitite svoj budžet birajući za svoje dvorište višegodišnje biljke. Koristite ukrasne trave. Kombinacija trava dodaće teksturu, boju i moderan izgled vašoj bašti. Ukrasna trava pomoći će da vaš pejzaž izgleda lepo dizajniran i skupo.

Koristite šljunak
Koristite šljunak

Šljunak je lak za održavanje, izdržljiv i relativno jeftin. Koristite šljunak na mestima gde biljke ne napreduju, gde imate problem sa isušivanjem tla ili u oblasti kojoj je potreban arhitektonski, moderan izgled.

Valoviti čelik, stari predmeti i stari bakar mogu se vešto reciklirati u jedinstvenu karakteristiku u vašem dvorištu. Jedan od najlakših mesta za početak je dodavanjem neočekivanih materijala vašoj ogradi ili zidu u bašti.

Budite kreativni i iskoristite jeftine ideje za uređenje da ulepšate vaše dvorište.

Izvor:magazin.rs

0 143

Evo nekoliko ideja kako da popunite ćoškove i ulepšate “zapostavljene” delove doma

U UREĐENjU prostora veliki izazov su uglovi, koji često ostaju neiskorišćeni, što je nepraktično u malim stanovima. Evo nekoliko ideja kako da popunite ćoškove i tako ulepšate “zapostavljene” delove doma, a mogućnosti je bezbroj…

Police su najpraktičniji izbor, jer možete da odložite sitnice koje ne znate gde biste stavili, a lepo izgledaju. Lako ćete ih napraviti sami, ispod njih na pod stavite veliku saksiju sa cvećem da upotpunite utisak. Sjajno će izgledati i ugaona biblioteka, u zavisnosti od broja knjiga, ormari mogu pokriti pola ili ceo zid. Ili, izložite uramljene fotografije, postere i slike, napravite galeriju.

Ugaona garnitura je zanimljiv izbor. Iako je uglavnom u središtu prostorije, nema razloga da dodatnu manju ne smestite u ćošak i napravite kutak za čitanje. Potrebna vam je samo fotelja ili “lejzi beg”, lampa i stočić za odlaganje knjiga i šolja za kafu, čaj. Radni sto, televizor i kamin takođe lepo izgledaju u uglu sobe.

U trpezariji ili kuhinji, ćošak je pravo mesto za ormarić, u koji možete odlagati posuđe. Za dečju sobu atraktivno i praktično rešenje je šator, jer mališani uživaju u skrivanju, a lako ćete ga skloniti kad ga “izgustiraju”.

Savet plus: Okačite u ugao sobe viseću stolicu od pruća i uživajte kao da ste na plaži.

izvor:novosti.rs

0 206

(FOTO)

Napravite pravu malu oazu mira u svom domu.

<p>Napravite pravu malu oazu mira u svom domu.</p>

<p>Napravite pravu malu oazu mira u svom domu.</p><p>Napravite pravu malu oazu mira u svom domu.</p>

<p>Napravite pravu malu oazu mira u svom domu.</p>

<p>Napravite pravu malu oazu mira u svom domu.</p>

<p>Napravite pravu malu oazu mira u svom domu.</p>

<p>Napravite pravu malu oazu mira u svom domu.</p>

<p>Napravite pravu malu oazu mira u svom domu.</p>

<p>Napravite pravu malu oazu mira u svom domu.</p>

Čim dođe proleće i prvi sunčani dani počinjemo sa uređivanjem terasa i pravimo kutak za pravu relaksaciju.

 

Što više cvetnih dekoracija u različitim bojama, to bolje. A tu su i drugi detalji koji upotpunuju izgled vašeg omiljenog kutka.

 

Izdvojili smo 10 ideja koje će vas sigurno inspirisati kako biste napravili pravu malu oazu mira u vašem domu.

izvor:stul.kurir.rs

0 122

Kako da sa samo nekoliko jednostavnih trikova baštu pretvorite u zelenu oazu. Krivudave staze vizuelno povećavaju prostor S prvim prolećnim danima potrebno zasaditi cveće

SA DOLASKOM proleća i lepog vremena, iz ušuškanog doma porodice se sele u dvorište. Nakon duge zime, zelene oaze izgledaju zapušteno i neophodno je sređivanje. Malim trikovima može se postići da dvorište postane ušuškana oaza, za odmor i beg od svakodnevice.

Ako u dvorištu imate velika stabla ispod kojih ne uspeva trava, najbolje rešenje je da izvadite stabla, a deo na kojem su se nalazila popločate kamenim pločama. Na ovaj način dobijate više prostora za odmor koji možete opremiti udobnim garniturama. Ako nemate vremena da održavate travu, rizla ili šljunak su idealna zamena. Nisu zahtevni za održavanje, a lakši su za postavljanje i jeftiniji su od kamenih ploča ili cigli. Potrebno je samo ispod šljunka postaviti podlogu koja sprečava izbijanje korova.

Jedan od načina da prostor u malom vrtu vizuelno izgleda veći je pravljenjem krivudave staze. Samo vodite računa o tome da staza bude dovoljno široka kako bi dve osobe mogle da hodaju jedna do druge. Ako se odlučite da stazu popločate morate voditi računa o kvalitetu pločica. Najbolje su one od betona ili prirodnog kamena, debljine oko pet centimetara i grublje površine kako bi sprečile klizanje. Takođe, izgradnja staze pored travnjaka sprečava mešanje trave sa lejama cveća koje se mogu zasaditi pored. Sprečavaju rast korova, ali i obezbeđuju lak pristup vrtu kolicima, kosilici i ostaloj baštenskoj opremi.

Ako iza svake zasađene leje dodate drvene rešetke ili niske ograde dobićete duplo više prostora za cveće ili sadnju povrća. Na ovaj način gaje se biljke koje rastu vertikalno, ne ugrožavaju susedne zasade, a zelenilo u dvorištu izgleda bujnije.

Postavljanje hranilica i kućica za ptice doprinosi bogatstvu ptičjeg sveta u vašem vrtu. Rasveta u dvorištu i na balkonima jednako je važna, pogotovo ako volite da boravite na otvorenom do dugo u noć. Izboru rasvetnih tela najčešće se ne pridaje dovoljno pažnje, a upravo su ona najbolji način da napravite prijatnu atmosferu. Više sitnih sijalica dužinom staze stvoriće potpuno drugačiji utisak. Pokretna rasveta u vidu fenjera ili čak sveća u staklenim zvonima idealna je za one koji vole prigušenije svetlo. Dobar izbor je i led-rasveta koja je otporna na sve vremenske uslove.

Thinkstock

SADNICE ZA VRT

ZA SAMO 200 dinara koliko koštaju kesa humusa i tri kesice semena cveća, da od vrta napravite cvetnu i mirisnu oazu, kao iz bajke. Seme se bira prema položaju vrta ili terase, pa tako oni koji imaju vrt koji je tokom većeg dela dana osunčan treba da se opredele za surfinije, petunije, lavandu, prkos i biljke koje vole vrelinu. Ako se ipak odlučite za sadnicu nekog četinara, cene se kreću od 300 do 2.000 dinara za jedno drvo.

ZAKLONITE KANTE

NIŠTA ne može toliko da upropasti izgled malog dvorišta kao prazne plastične kese i flaše koje raznosi vetar. Umesto da vam smeće stoji izloženo pogledu, sagradite drvenu ogradu koja će zakloniti prostor za kante za smeće. U ograđenom prostoru možete odlagati i deo baštenskog alata.

Izvor:novosti.rs

0 408

Na sunčanoj strani surfinija traži zalivanje bar dva puta dnevno.

Surfinije, sitnija viseća sorta petunija, su popularne cvetnice, naročito za terase, balkone i prozore. Obilno cvetaju u raznim bojama u periodu od maja do oktobra. Veoma su zahtevne i preporučuju se ljubiteljima cveća koji će im posvetiti potrebnu pažnju.

Ovaj hibrid petunije nastao je u Japanu 1992. godine i od tada se proširio u sve krajeve sveta.

Duga, povijena cvetna stabljika surfinije je dužine do 80 santimetara. Obilno cveta, a cvetovi levkastog oblika mogu da formiraju cvetne slapove dužine i do 1,5 metara. Cvetovi mogu da budu u nijansama ljubičaste, plave, roze, crvene, žute i bele boje

Surfiniji odgovara osunčano mesto na kome ima najviše sunca tokom dana. Ako se zasadi na polusenovito mesto, u toku leta treba da se zaliva jednom dnevno. Na sunčanoj strani surfinija traži zalivanje bar dva puta dnevno.

Najvažnije je da surfinija nikada ne ostane bez vlage. Zaliva se redovno, ali umereno da ne bi došlo do truljenja, rano ujutru ili uveče mlakom vodom. Preporučuje se zalivanje vodom siromašnom krečnjakom (odstajalom vodom). Pri zalivanju, ne treba da se kvase listovi. Da bi zalivanje bilo jednostavnije može da se montira sistem za zalivanje kap po kap, ili da se biljka zasadi u samozalivajuće saksije.

Zemljište za surfiniju treba da bude obogaćeno makro i mikro elementima, pre svega gvožđem.

Što je boja cveta surfinije svetlija, to je veća njena potreba za đubrivom. Jednom nedeljno surfinija se prihranjuje đubrivom za surfinije koje je obogaćeno fosforom i gvožđem. Ako su listovi surfinije bledi i svetli, a na njima se jasno raspoznaju lisne žile znači da prihrana nije dovoljna.

Najmanje dva puta u sezoni surfinija odbaci veliki broj cvetova i listovi relativno požute. To je normalna pojava i ukazuje da treba pojačati prihranjivanje. Za nedelju dana biće još lepša i sa puno cvetova.

Suvi cvetovi i listovi sa surfinije ne smeju se odstranjivati, jer ako se otkine bilo koji zeleni deo biljke, na otkinutom mestu nastaje „rana“ na koju se hvataju bakterije i ostali uzročnici bolesti.

Ako se listovi surfinije često suše i žute to može da bude pokazatelj da treba pojačati prihranu.

Surfinija se preventivno prska fungicidima protiv plesni, insekticidom svake tri do četiri nedelje i akaricidom protiv grinja.

Veoma uspešno razmnožavanje surfinije je reznicama. Surfinije se sade u viseće korpe, saksije, žardinjere ili sandučiće na terasama, balkonima, prozorima. Za saksiju veličine 60 santimetara dovoljne su tri sadnice.

Ako je nega surfinije pravilna, a posebno ako je dobro snabdevena vodom i hranljivim materijama, postaće zanimljiv cvetni detalj u svakom eksterijeru doma.

Izvor: artnit.net

 

0 682

Na sunčanoj strani surfinija traži zalivanje bar dva puta dnevno.

Surfinije, sitnija viseća sorta petunija, su popularne cvetnice, naročito za terase, balkone i prozore. Obilno cvetaju u raznim bojama u periodu od maja do oktobra. Veoma su zahtevne i preporučuju se ljubiteljima cveća koji će im posvetiti potrebnu pažnju.

Ovaj hibrid petunije nastao je u Japanu 1992. godine i od tada se proširio u sve krajeve sveta.

 

Duga, povijena cvetna stabljika surfinije je dužine do 80 santimetara. Obilno cveta, a cvetovi levkastog oblika mogu da formiraju cvetne slapove dužine i do 1,5 metara. Cvetovi mogu da budu u nijansama ljubičaste, plave, roze, crvene, žute i bele boje.

 

Surfiniji odgovara osunčano mesto na kome ima najviše sunca tokom dana. Ako se zasadi na polusenovito mesto, u toku leta treba da se zaliva jednom dnevno. Na sunčanoj strani surfinija traži zalivanje bar dva puta dnevno.

 

 


foto: Profimedia

Najvažnije je da surfinija nikada ne ostane bez vlage. Zaliva se redovno, ali umereno da ne bi došlo do truljenja, rano ujutru ili uveče mlakom vodom. Preporučuje se zalivanje vodom siromašnom krečnjakom (odstajalom vodom). Pri zalivanju, ne treba da se kvase listovi. Da bi zalivanje bilo jednostavnije može da se montira sistem za zalivanje kap po kap, ili da se biljka zasadi u samozalivajuće saksije.

 

Zemljište za surfiniju treba da bude obogaćeno makro i mikro elementima, pre svega gvožđem.

 

Što je boja cveta surfinije svetlija, to je veća njena potreba za đubrivom. Jednom nedeljno surfinija se prihranjuje đubrivom za surfinije koje je obogaćeno fosforom i gvožđem. Ako su listovi surfinije bledi i svetli, a na njima se jasno raspoznaju lisne žile znači da prihrana nije dovoljna.

 

Najmanje dva puta u sezoni surfinija odbaci veliki broj cvetova i listovi relativno požute. To je normalna pojava i ukazuje da treba pojačati prihranjivanje. Za nedelju dana biće još lepša i sa puno cvetova.

 

Suvi cvetovi i listovi sa surfinije ne smeju se odstranjivati, jer ako se otkine bilo koji zeleni deo biljke, na otkinutom mestu nastaje “rana” na koju se hvataju bakterije i ostali uzročnici bolesti.

 

 


foto: Profimedia

Ako se listovi surfinije često suše i žute to može da bude pokazatelj da treba pojačati prihranu.

 

Surfinija se preventivno prska fungicidima protiv plesni, insekticidom svake tri do četiri nedelje i akaricidom protiv grinja.

 

Veoma uspešno razmnožavanje surfinije je reznicama. Surfinije se sade u viseće korpe, saksije, žardinjere ili sandučiće na terasama, balkonima, prozorima. Za saksiju veličine 60 santimetara dovoljne su tri sadnice.

 

Ako je nega surfinije pravilna, a posebno ako je dobro snabdevena vodom i hranljivim materijama, postaće zanimljiv cvetni detalj u svakom eksterijeru doma.

izvor:stil.kurir.rs

0 550

Ove biljke su savršene za spavaću sobu i pomoći će vam da imate mirniji san

Biljke imaju neverovatan utiaj na naše telo, a mogu čak izlečiti i nesanicu. Potrebno je da uradite samo nekoliko koraka i spavaćete snom bebe.

 

Pomoći će vam da se opustite, pročistiće vazduh u prostoriji, a podstaći će i kiseoniku da cirkuliše kroz celo telo.

 

Ove biljke su savršene za spavaću sobu i pomoći će vam da imate mirniji san.

 

Jasmin

 

Prirodan i prijatan miris ove biljke učiniće da vaš sledeći dan bude razbuđen i produktivan.

 

 


foto: Profimedia

Aloe Vera

 

Kod spavanja pomaže pri stvaranju osećaja opuštenosti kada legnete u krevet, a vrlo se lako da sadi i zove se i “besmrtna biljka”.

 

 


foto: Shutterstock

Lavanda

 

Savršena je za čišćenje vazduha i njegovu cirkulaciju. Smanjuje anksioznost, stres i nesanicu.

 

 


foto: Profimedia

Engleski bršljan

 

Ako imate problema sa disanjem ili astmu, ova biljka će pomoći jer dokazano leči tegobe sa astmom i disanjem i savršeno pročišćava vazduh.


foto: Profimedia

izvopr:stil.kurir.rs

0 485

Donosimo vam 5 jednostavnih i originalnih ideja kako da ulepšate svoje dvorište ovog proleća

Ukoliko želite da promenite nešto u svom dvoristu, a imate ograničeni budžet, evo nekoliko originalnih ideja koje sami možete da sprovedete u delo.

 

1. Magično ogledalo

 

Pravi se mnogo jednostavnije nego što mislite, potrebne su vam daske za ram i lepak, a efekat koji proizvodi je neverovatan, kao iz Zemlje čuda!

2. Krive saksije i hranilica za ptice

 

U zemlju zabodite šipku, pa kroz nju provucite saksije i zalipite ih. Na vrh stavite tacnu od saksije i dobili ste prelepi i koristan ukras!

3. Viseća bašta

 

Zemlju oblikujte kao loptu, u sredinu ubacite cveće, pa uvijte kanapom.

4. Viseća saksija

 

Pomoću kanapa možete jednostavno da ispletete drzac za saksiju  koju možete da držite i u stanu.

 

5. Solarna lampa

 

Za ovaj baš efektan detalj u vašoj bašti trebaće vam malo više spretnosti i materijala, ali nije uopšte komplikovano da se napravi.

 

Za detaljnije uputstvo pogledajte video:

izvor:stil.kurir.rs

0 191

Stručnjaci za uređenje enterijera otkrivaju u čemu još grešimo i kako da ispravimo greške

Slike okačene suviše visoko, slepo praćenje dizajnerskih trendova, tamne boje u malom stanu – neke su od grešaka u uređenju prostora koje pravimo gotovo svi. Ali nisu jedine. Stručnjaci za uređenje enterijera otkrivaju u čemu još grešimo i kako da ispravimo greške.

Merenje – Oslanjanje na oko da izmeri prostor je česta greška. Zato, pre nego što počnete da pravite plan enterijera, prvo izmerite prostor. Zatim izmerite svaki komad nameštaja koji ste planirali da kupite i to njegovu visinu, širinu, dubinu. Uz pomoć debelih traka ili kartona, definišite prostor koji svaki komad nameštaja zauzima jer ćete tako steći pravi utisak i moći da ispravite eventualne greške. Dobro je da pre kupovine nacrtate plan, jer ćete tako najlakše uvideti nelogičnosti.

Nameštaj uz zid – Većina ljudi će trosed, dvosed i fotelje rasporediti uz zid misleći da će prostor “prodisati” ako je sredina prazna, ali to nije neophodno. Dizajneri predlažu da za intimniju atmosferu odmaknete nameštaj od zida i u zavisnosti od veličine prostora slobodno rasporedite deo na sredinu.

Želje iznad realnosti – Kad uređuju prostor, vlasnici neretko žele da isprate nešto što su videli u časopisu ne osvrćući se na realnost i svoje potrebe. Primera radi, žele veliki trpezarijski sto iako retko jedu kod kuće ili insistiraju na belim tepisima i nežnim materijalima, a imaju malu decu i kućne ljubimce. Uvek razmislite kako živite jer stan treba da bude u vašoj funkciji.

Jedan izvor svetla – Prošlo je vreme kad smo u stanovima imali samo lustere. Igrajte se sa svetlom jer ono ima moć da vašem prostoru pruži toplinu, šarm, udobnost. Ugradne svetiljke na plafonima, podne i stone lampe – izbor je veliki, na vama je šta ćete odabrati.

Iste proporcije – U želji da zadovolje potrebu za redom i harmonijom, mnogi biraju nameštaj iste visine i veličine čime dobijaju dosadan i uniforman prostor. Razmišljajte o svom stanu kao o gradu, igrajte se proporcijama, visinama i oblicima. Ključ je u kontrastima, ne treba sve da bude preveliko ili premalo, veliki nameštaj kombinujte uz manje delove.

Izvor:novosti.rs

0 116

(FOTO)

Zumbuli su najlepši vesnici proleća, a evo kako da ukrasite stan ovim romantičnim cvećem!

Pre nego što s prolećem zamirišu voćke u cvatu i najraznovrsnije cveće, prelazni period iz zime u najrascvetanije godišnje doba raspupanim i mirisnim održavaju zumbuli.

 

Specifično, slatko – opojnog mirisa ovi cvetni grozdovi domove čini šarenijim i optimističnijim nagoveštavajući opojno i šareno proleće.

Cvetne trubice“ najčešće su ljubičaste boje, ali sve su prisutnije i one u beloj i nežno ružičastoj boji. Vole sunce, ali ne bi trebali biti u previše toploj prostoriji i ne vole previše vode te ih stoga treba zalivati u tanjirić, a ne direktno u teglicu.

Ako ste i vi ljubiteljka ovog posebnog cveta čiji prepoznatljiv i intenzivan miris će ispuniti celi dom, predlažemo vam različite ideje kako ga što atraktivnije uklopiti u svoj životni prostor.

 

Zumbul se lako može prilagoditi rustikalnim, ali i svečanim dekoracijama u kojima se ističe kao jedna od glavnih zvezda.

Listajte na dole kako biste videli predloge najlepših dekorativnih aranžmana sa zumbulima!

cvece-koje-donosi-srecu-najlepse-mirise-i-optimizam-u-dom-kako-da-ukrasite-zivotni-prostor-carobnim-zumbulima-foto00000003

cvece-koje-donosi-srecu-najlepse-mirise-i-optimizam-u-dom-kako-da-ukrasite-zivotni-prostor-carobnim-zumbulima-foto00000002

cvece-koje-donosi-srecu-najlepse-mirise-i-optimizam-u-dom-kako-da-ukrasite-zivotni-prostor-carobnim-zumbulima-foto00000006

cvece-koje-donosi-srecu-najlepse-mirise-i-optimizam-u-dom-kako-da-ukrasite-zivotni-prostor-carobnim-zumbulima-foto00000004

cvece-koje-donosi-srecu-najlepse-mirise-i-optimizam-u-dom-kako-da-ukrasite-zivotni-prostor-carobnim-zumbulima-foto00000008

cvece-koje-donosi-srecu-najlepse-mirise-i-optimizam-u-dom-kako-da-ukrasite-zivotni-prostor-carobnim-zumbulima-foto00000011

cvece-koje-donosi-srecu-najlepse-mirise-i-optimizam-u-dom-kako-da-ukrasite-zivotni-prostor-carobnim-zumbulima-foto00000007

cvece-koje-donosi-srecu-najlepse-mirise-i-optimizam-u-dom-kako-da-ukrasite-zivotni-prostor-carobnim-zumbulima-foto00000012

cvece-koje-donosi-srecu-najlepse-mirise-i-optimizam-u-dom-kako-da-ukrasite-zivotni-prostor-carobnim-zumbulima-foto00000009

Foto: Shutterstock

Izvor:lovesensa.rs

RANDOM POSTS

0 0
Ležerna i prijatna za nošenje, sa elastinom ili bez njega, štrikana odeća od pamuka idealno se uklapa uz gotovo sve letnje modne kombinacija ZA vrele...

error: Content is protected !!