FILM PREPORUKA

0 55

Tarzan se vraća u džunglu u kojoj je odrastao…

Prošlo je mnogo godina otkako je Lord Greystoke, nekada poznat kao Tarzan, napustio afričku džunglu. Greystoke već duže vrijeme živi u civilizaciji sa svojom suprugom Jane. Kada dobije poziv da se vrati u Kongo kao trgovački izaslanik, ponovno se ujedinjuje sa starim prijateljima. Avantura počinje u trenutku kada shvati da je samo obični pijun u smrtonosnoj igri pohlepe i osvete koju je osmislio belgijski kapetan Leon Rom.

Režija: David Yates
Uloge: Margot Robbie, Alexander Skarsgard, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, Casper Crump, Djimon Hounsou

0 65

Raša je 30-godišnjak koji živi sa ocem , penzionisanim alkoholičarem, u malom gradu u Srbiji. Jedva sastavljajući kraj sa krajem, daje privatne časove književnosti tinejdžerkama i vodi emisiju na lokalnom radiju. Njegov komšija Ivan, u mladosti perspektivan džudista, prošao je kroz seriju psihotičnih epizoda i lečenja u mentalnim institucijama, pre nego što se konačno krstio u Pravoslavnoj crkvi. Rašina nova učenica Milica je lepa, energična, otvorena, i ujedno i njegova trenutna devojka. Dule vodi magacin švajcarskih slatkiša i uvrtio je sebi u glavu da je japi (mlad i ambiciozan). Monotoniju njihovih života prekida dolazak njihovog školskog drugara Igora (Damjan Kecojević), koji već 11 godina živi u Hadersfildu, u Engleskoj. Uveče se svi sastaju kod Raše, i ono što isprva izgleda kao veselo okupljanje pretvara se u emotivni uragan sećanja, gorčine, smeha, besa i potrage za smislom.

Režija Ivan Živković

Uloge Vojin Ćetković,Nebojša Glogovac,Damjan Kecojević,Suzana Lukić,Miki Manojlović

0 86

Francuski legionar Lion (Žan-Klod Van Dame) odluči dezertirati kada sazna za smrt svoga brata. On beži iz Legije stranaca i vraća se u Njujork. Kako bi pomogao bratovoj ženi i kćerki on odluči zaraditi novac ilegalnim borbama bez pravila. Sve borbe kontrolira moćna i zloglasna žena koja će mu namestiti borbu sa nepobeđenim šampionom podzemlja

Režija: Sheldon Lettich
Uloge: Jean-Claude Van Damme,Harrison Page,Deborah Rennard,Lisa Pelikan,Brian Thompson,Ashley Johnson,Vojo Gorić

0 108

Boja purpura je film Stevena Spielberga iz 1985. snimljen prema istoimenom romanu dobitniku Pulitzerove nagrade Alice Walker. Film govori o mladoj Afroamerikanki Celie i pokazuje probleme s kojima se suočavaju mlade crnkinje tijekom ranog 20. stoljeća; uključujući siromaštvo, rasizam i seksualnu diskriminaciju. Celie se mijenja dok pronalazi samopoštovanje uz pomoć dvije snažne prijateljice.
Smješten na Jug Sjedinjenih Država tijekom početka dvadesetog stoljeća, film prati život mlade Afroamerikanke, Celie (Whoopi Goldberg), čije napastvovanje počinje u ranoj mladosti. S četrnaest godina ona već ima dvoje djece sa svojim ocem (za kojeg se kasnije ispostavlja da joj je očuh), koji ih uzima po rođenju i prisiljava je da se oženi s lokalnim udovcem kojeg zove “Gospodin”, iako je njegovo pravo ime Albert Johnson (Danny Glover). Gospodin, koji se zagledao u Celijinu mlađu, puno atraktivniju sestru Nettie, ponaša se prema Celiji kao prema robu, tjera je da posprema njegov neuredni dom i brine se za njegovu neposlušnu djecu. Gospodin je često prebija i siluje, prisiljavajući je na šutnju i pokornost. Nettie dolazi živjeti s njima i počinje kratki period sreće dok Nettie podučava Celie čitati. No, to je kratkog vijeka; nakon što Nettie odbije Gospodinove nasrtaje, on je izbaci.

Režija: Steven Spielberg
Glumci: Danny Glover, Whoopi Goldberg, Margaret Avery,Oprah Winfrey

0 145

Umirovljeni profesionalni automobilski lopov mora se vratiti svom zanimanju i ukrasti 50 automobila sa svojom ekipom u jednoj noći kako bi spasio život brata.

Režija: Dominic Sena
Scenario: H.B. Halicki, Scott Rosenberg (screenplay)
Glumci: Nicolas Cage, Giovanni Ribisi, Angelina Jolie, T.J. Cross

0 154

Biker Boyz (Najbrži i najžešći) – Sin vođe legendarne grupe urbanih bajkera pokušava zadržati titulu prvaka.

Režija: Reggie Rock Bythewood
Scenario: Michael Gougis (article), Craig Fernandez, Reggie Rock Bythewood
Glumci: Laurence Fishburne, Derek Luke, Orlando Jones, Djimon Hounsou

0 95

Policajac i njegova ćerka žive na bulevaru Revolucije, koji sadrži elemente Orijenta i Evrope. Devojka se zaljubljuje u mladića koji je član podzemlja. Njen otac i mladić se sukobljavaju, pokušavajući svaki na svoj način, da osvoji njene simpatije. Njihov sukob se tragično završava.

Režija Vladimir Blaževski

Glavne uloge Bojana Maljević,Branislav Lečić,Miralem Zupčević ..

0 225

Još jedna avantura likova iz popularne serije “Pojraz Karajel”!

Jasemin je ćerka mafijaša Bezuhog i u vezi je sa Semihom koji je sin mafijaša Makbera. Međutim, njen otac ne odobrava tu vezu. Traži pomoć od Bahrija da rastavi svoju ćerku od Semiha. Bahri Uman ovu dužnost poverava Sadretinu i svojim ljudima. Sadretin i ekipa će upasti u opasne i smešne situacije da bi razdvojili Jasemin od Semiha.

Glumci: Dželil Nalčakan, Emel Čolgečen, Musa Uzunlar, Džem Džudženoglu, Šukran Ovali i drugi.

RANDOM POSTS

0 176
Duga i zdrava kosa je definitivno jedan od zaštitnih znakova ženske privlačnosti. Ipak, imati dugu kosu nije nimalo jednostavan poduhvat, i koliko god se...
error: Content is protected !!