Authors Posts by Belay_Danci

Belay_Danci

3839 POSTS 0 COMMENTS

0 63

Da li treba dati nekome svoje srce kad znaš da to ne znači zauvek? Sun Mi boluje od jedne bolesti krvi zbog čega je često bila bolesna i provodila vreme u bolnici tokom odrastanja. Uprkos svojoj bolesti, Sun Mi pokušava da živi punim plućima. Sada pravi parfeme, praveći miris od cveća i začina koje sakuplja putujući svetom. Jednom je otišla u akvarijum. Sum Mi tamo upoznaje Sang Vua, plivača koji radi u akvarijumu i brine o životinjama. Kako se budu zaljubljivali jedno u drugo, da li će moći maksimalno da iskoriste svoje zajedničko vreme? ”Sneg na moru” je film iz Južne Koreje iz režije Kim Džong Kvona.

Prevod: Dašak Azije

0 59

Romantična saga o povratniku iz egzila koji pronalazi sreću vrativši se u rodni grad…

Divko Buntić, sada bogat čovjek, nakon godina egzila, vraća se u svoj rodni grad, s novom, mnogo mlađom ženom i novim Mercedesom. Željan je sitnih osveta, a prva njegova pobjeda je izbacivanje bivše žene i sina iz kuće u kojoj su stanovali. No, onda se njegov sin Martin i njegova nova žena Azra zaljubljuju. Rat kuca na vrata malog grada i kada sve počinje izgledati izgubljeno za Divka, on dobije jednu stvar zbog koje se i vratio: svoju bivšu suprugu.

Režija: Danis Tanović
Uloge: Miki Manojlović, Boris Ler, Mira Furlan, Jelena Stupljanin, Mario Knezović, Ermin Bravo, Jasna Ornela Berry, Miralem Zupčević,Mirza Tanović

0 83

Dvije povezane priče s istom temom, dvije neiskusne žene tragaju za pravim muškarcem…

Film, snimljen 1984., nastao je prema popularnom romanu “Štefica Cvek u raljama života” poznate spisateljice Dubravke Ugrešić, koja je također i koscenarist filma.

Štefica Cvek, daktilografkinja, debeljuškasta i uljuljana u svoju dosadnu svakodnevnicu željna je ljubavi te misli kako će se svi njezini problemi riješiti kada upozna pravog muškarca. Neiskusna s muškarcima, sluša savjete svoje prijateljice Marijane i stare tete s kojom živi.

Dunja je redateljica koja režira ljubavni film o jadima punašne službenice Štefice Cvek. Paralelno se odvija Dunjina priča i Štefičina. Iako su različite provenijencije, njihove su priče slične


Režija: Rajko Grlić
Uloge: Gorica Popović, Vitomira Lončar, Bogdan Diklić, Rade Šerbedžija, Velimir Bata Živojinović, Mira Furlan, Mladen Raukar

0 64

Upečatljiva drama o potrazi za individualnošću i moći bratstva. “Krv i ples“ režirao je nagrađivani redatelj glazbenih videospotova i reklama, Sylvain White (I’ll Always Know What You Did Last Summer), koji nam cijelu priču prikazuje svojstvenim stilom i nevjerojatnom energijom.

Kad DJ (Short), problematični mladić iz L.A.-a, ode u Atlantu na Truth University, otkrije „stepanje“, starinski način plesa koji tradicionalno izvode članovi afroameričkih bratstava na sveučilištima. Cilj je da ekipe izvode složene pokrete i pri tom stvaraju ritmične zvukove svojim tijelima. DJ, zbog svog talenta i pokreta inspiriranih hip-hopom, uskoro postaje predmet rivalstva između dva bratstva, među kojima će se o pobjedniku odlučivati pred rasprodanom arenom na godišnjem natjecanju u stepu.

Režija: Sylvain White
Uloge: Columbus Short, Meagan Good, Ne-Yo, Darrin Dewitt Henson

0 7

Majčina ljubav ne poznaje granice…

U SAD-u, svakih 40 sekundi nestane jedno dijete. Nikada ne razmišljate da se to može dogoditi i vama. Dok se ne dogodi.

Sama i uplašena, Kate McCoy ne želi prepustiti sudbinu i život svoga sina otmičarima. U ključnom trenutku ona odluči uzvratiti. U napetoj utrci protiv vremena, Kate ništa ne može spriječiti u nevjerojatnoj potjeri spašavanja života svoga sina.

Režija: Luis Prieto
Uloge: Halle Berry, Sage Correa, Chris McGinn, Lew Temple

0 137

Okolina jezera je pošumljena pa spoj prirode, tople, prozirne i čiste vode stvara doživljaj koji se teško zaboravlja.

Na samo 11 kilometra od Zaječara nalazi se blago Srbije, Rgotsko jezero koje je za mnoge nepoznato a oni koji su imali prilike da ga upoznaju zaljubili su se na prvi pogled. Jezero kojim naša zemlja može da se ponosi nastalo je sasvim slučajno što ga čini jedinstvenim, a nesvakidašnje je i po što je, izuzev jednog jezerceta u Nemačkoj, najčistije u Evropi.

Rgotsko jezero se izdvaja i po tome što mu je dno peskovito, a samim tim voda bistra i providna. Ova posebnost omogućava i da se voda lako zagreje i da dostigne neverovatnih 25 do 27 stepeni pa plivači na njemu uživaju i svake godine ih ima sve više.

Velika plaža godišnje primi oko 2000 kupača.

Okolina jezera je pošumljena pa spoj prirode, tople, prozirne i čiste vode stvara doživljaj koji se teško zaboravlja. Veliki broj onih koji su ga jednom posetili rado se na njega vraćaju.

Obala Rgotskog jezera, Foto: Wikipedia

Na jednom delu jezera voda odlazi u razgranate potoke što posetioce takođe ostavlja bez daha.


Rgotsko jezero nastalo je sasvim slučajno kada su rudari rudnika kvarcnog peska “Srbokvarc” morali pred kuljanjem vode da napuste stari površinski kop koji je bio dubok čak 70 metara. Voda koja je stalno nadolazila za nekoliko dana napunila je kop.

Na taj način nastalo je jedno od najlepših jezera u Srbiji koja zaista može da se pohvali brojnim prirodnim lepotama. Rgotsko jezero je nakon toga nastavilo da se širi i da raste.

Najčistije jezero u Srbiji sa peskovitim dnom, Foto: Wikipedia

Površina jezera je oko 70 metara, a sad je najveća dubina oko 40.

Na obali se nalaze i turistički objekti kao i sportski tereni.

Izvor: Telegraf.rs

0 111

Mlada devojka na teži način uči o životu i ljubavi…

Debitanski film reditelja Bore Draškovića autentično je ostvarenje koje odlikuju vrlo nadahnuti glumački nastupi, posebno Milene Dravić. Film je nagrađen Srebrnom arenom na festivalu u Puli, a prikazan je i na Filmskom festivalu u Berlinu.

Na nedovršenu železničku stanicu u malom hercegovačkom mestu dolazi Milka, čestita devojka koja je uverena da je život još pred njom. Hrabro izbegava sve nametljive ponude uviđajući da sebi time samo povećava broj neprijatelja. Kad napokon pronađe čoveka koji joj odgovara, nestrpljenje i osveta odbačenih obožavatelja kulminiraju. Milka sa još jednim životnim ožiljkom ostaje bez posla, ljubavi i kuće.

Režija: Boro Drašković
Uloge: Milena Dravić, Dragan Nikolić, Pavle Vuisić, Mihailo Janketić, Josif Tatić, Božidar Bunjevac, Miloš Kandić, Mirko Kraljev…

0 67

Mentalno bolesni beskućnik pokušava okrenuti novi list u životu…

George je mentalno bolesni beskućnik koji godinama nije mogao zadržati posao. Tumara gradom tražeći hranu, alkohol i sklonište. Pokušava i doći u kontakt s otuđenom kćerkom. Kako vrijeme prolazi tako George pokušava iskoristi neke od socijalnih usluga koje pruža grad New York, ali nema odgovarajuće dokumente za dobivanje financijske pomoći. Sprijatelji se s beskućnikom koji tvrdi da je bio uspješan jazz glazbenik i koji će mu pomoći u popravku odnosa s voljenom kćeri.

Režija: Oren Moverman
Uloge: Richard Gere, Ben Vereen, Jena Malone

0 902

Milan Dinčić i njegova izabranica Jelena Sekulović danas su sklopili građanski brak u opštini Zvezdara, nakon čega su organozovali intimnu proslavu s porodicom i prijateljima u okolini Beograda.

 

 

Mladi je kumovala najbolja prijateljica iz detinjstva, dok je mladoženja preuzeo staro porodično kumstvo. Pošto je novinarka u sedmom mesecu trudnoće, mladenci nisu želeli da priređuju veliko svadbeno veselje kako se ona ne bi stresirala oko priprema, pa će to uraditi nakon porođaja.

 


FOTO: MARIJA DEJANOVIĆ

Oni su presrećni što Jelena nosi dečaka, za kojeg još uvek biraju ime.

 


FOTO: MARIJA DEJANOVIĆ

“Fenomenalan je osećaj. Biće i crkvenog venčanja”, poručio je pevač, a šta su mladenci još rekli poslušajte na našem snimku iz sale za venčanje!

(Kurir.rs, M. Dejanović/Foto: Marija Dejanović)

RANDOM POSTS

0 456
Ukusi mogu da budu najrazličitiji - igrajte se do mile volje Sastojci: 200 g bele čokolade, 1 čaša smrznutih jagoda (ili malina).   Priprema: Ostavite voće da se otkravi i prosuši...
error: Content is protected !!