Blog

KAKO DA NAPRAVITE PAHULJE OD RAZNIH MATERIJALA

  |   Kako Da

gurno ste sa vašim klincima već pravili snježne pahulje od papira, ali istina je da pair nije jedini materijal od kojih možete napraviti divne ukrasne pahulje za vaš dom. Ovi kreativni projekti imaju dvije funkcije: da vašu djecu zabavite, a ujedno da napravite sjajne ukrase za praznike.

Ne može bolje.

Pahulje od štapića za sladoled

 

Potreban materijal:

Štapići za sladoled
Ljepilo
Šljokice
Cirkoni
Kist
Uzmite pet štapića za sladoled, premažite ih ljepilom, a zatim pospite šljokicama da se dobro zalijepe i ostavte da se osuše. Nakon toga zalijepite štapiće jedan za drugi u oblik pahulje, ukrasite cirkonima (po želji) i to je to.

Pahulje od perlica

pahulja2

Potreban materijal:

Perlice
Žica
Makaze
Vuna
Od žice napravite pahulju, a na svaki krak nižite perlice, redoslijedom koji želite. Krajeve zavrnite da perlice ne bi ispadale i to je u principu sva mudrost. Na jedan kraj moete staviti končić tako da pahulju možete koristiti kao ukras za jelku.

Pahulje od filtera za kafu

pahulja1

Potreban materijal:

Filteri za kafu
Makaze
Izravnjate filter za kafu i složite na pola tako da dobijete polukrug. Zatim još nekoliko puta presavijte filter. Nakon toga dajte klincima da izrezuju svoj dezen po uglovima presavijenog papira. Kad otvorite papir vidjećete šta ste dobili.

Izvor: kucica.net