Blog

IDEJE ZA ODRZAVANJE CISTOCE PARKETA: PARKET KAO NOV!

  |   Kako Da

Vrlo nam je vazno da u nasem stanu uvijek vlada cistoca,jer je to ipak mjesto gdje boravimo i uzdisemo vazduh.Od vas svakako zavisi da li ce vas stan izgledati cisto i uredno ili zapusteno.Kada cistimo u kuci,otprilike svi praktikujemo da cistimo od gore prema dolje.Dakle pod dolazi na zadnjem mjestu.Na njemu se nalazi najvise prljavstine,pogotovo ako se u vasem domu hoda u obuci.Kako biste znali koliko je vas parket cist,jednostavno obucite bijele carape i predjite preko parketa.Vjerovatno nikada ne ostanu potpuno ciste.
Nakon odredjenog vremena,primjetimo na nasem parketu ogrebotine zbog pada stvari na njeg ili djecijih igracaka.Polako pocinje da gubi svoj sjaj i u najgorem slucaju se totalno unisti.
Donosimo vam par trikova i idealnih rijesenja za sjaj i cistocu vaseg parketa,kako bi i nakon nekoliko godina izgledao kao nov!

OGREBOTINE

-Vase ogrebotine ne mozete ukoniti,ali ih mozete odlicno kamuflirati,i to sa voskom!Vosak mozete kupiti u razlicitim nijansama,zavisi od vaseg parketa!

TAMNE MRLJE

-Celicna vuna! Da,uzmite komad celicne vune i ocistite sve mrlje koje su vam nanjeli gosti,kucni ljubimci ili vasa djeca.

GUME ZA ZVAKANJE,VOSAK I KREDA U BOJI

-Na mjestu gdje vam se desilo ovako nesto,savjetujemo da uzmete vrecinu punu leda,potom ostruzite sa kasikom.A potom mozete ocistiti i sa sredstvom za ciscenje poliuretana!

MASNOCA ILI ULJE

-To svakako mozete ukloniti tako sto cete obrisati sa krpom prethodno namocenom u poliuretan!

Nadamo se da smo vam pomogli u rijesenju vasih problema oko vaseg parketa!

Izvor:dnevnilist.info